Du kanske kört radiostyrd bil eller annat fordon i många timmar när du var liten eller så har du i vuxen ålder nyss upptäckt glädjen i att manövrera ett radiostyrt fordon. Det är inte bara roligt utan kan även vara bra för hjärnans utveckling. Det kan vara en hel del moment som innehåller problemlösning när det gäller att köra sin radiostyrda produkt. Dessutom får man mycket frisk luft och en stor dos dagsljus om man gör det utomhus dagtid.

Att köra radiostyrda produkter går att göra både ensam eller i sällskap med andra. Vilket man föredrar är något man får testa sig fram till. Många gånger kan man bara prata med sin vän medan man lite passivt kör sin bil, båt eller vad det nu må vara. Många gånger kan det radiostyra fordonet göra att du kan koppla av och njuta av livet.

Det finns en mängd hobbyfordon

Precis som för motorfordon som man själv kan sitta i eller på så finns det motsvarigheter bland hobbyfordonen. Det vanligaste hobbyfordonet är bilen, följt av drönaren. Därefter kommer båten och sedan flygplanet och motorcykeln. Många hobbyfordonsentusiaster har flera av dessa fordon så att de inte blir uttråkade. Det kan även ge en fysisk miljöomväxling då en båt måste färdas på vatten och en bil på asfalt, gräs eller grus.

Butiker och webbshoppar

Butiker och webbshoppar finns det gott om för den här sortens leksaker. Är man inte nöjd med utbudet i Sverige kan man kika i amerikanska webbutiker då det är populärt att köra radiostyrda fordon i USA.

Tillbehör och bilbanor

Vi tar upp olika tillbehör och bilbanor för ditt radiostyrda fordon. Det går att köpa färdiga banor som bara är att sätta ihop därhemma eller välja att från grunden skapa banor. Gällande det senare så kan man experimentera med att skapa material som liknar asfalt på kemisk väg.

Vad du bör tänka på

Som med många andra branscher och leksaker är hobbyfordon något som kan skapa oreda och skada saker och människor. För drönare tillkommer nya regler 1 juli 2020, något du kan läsa om på Transportstyrelsens hemsida. Tänk även på att välja en säker webbutik för dina inköp.