Radiostyrda produkter används inte bara för lek och stoj utan även för att de fyller en praktisk funktion. Många gånger kan radiostyrda produkter vara små och behändiga, vilket underlättar för exempelvis aktioner i trånga och svårtillgängliga utrymmen.

Mäklarbranschen

Mäklare använder drönare för att fotografera hus och områden från ovan. Det görs för att spekulanten ska få en god överblick över hur det ser ut där objektet ligger. Ibland fyller det också en ännu bättre funktion då spekulanten kan kolla skicket på taket, om det finns några skador eller mycket fågelskit. Det här görs oftast inte för lägenheter då det är fastighetsvärden som ansvarar för takets skick, inte dem som äger bostadsrätterna.

Sportens värld

Inne på arenor och vid löparbanorna finns ofta ”harar”, vilket är maskiner som är något löparna kan hålla rygg på och inte tappa fokus. Dessa maskiner förflyttar sig på skenor som finns invid löparbanan. Dessa harar kan vara radiostyrda och brukar ofta vara utrustade med kameror som kan följa löparnas framfart från sidan.

Även inom sportens värld finns drönare. De används då för att följa deltagarnas framfart ovanifrån. Det är speciellt vanligt vid skidlopp där man kan växla bilder på deltagarna med resten av banan. Sporten kan sägas tillhöra yrkeslivet då idrottarna de jure är anställda av sina föreningar eller landslag. Funktionärer och andra anställda jobbar med att göra det så bra som möjligt för idrottarna att kunna fokusera och slappna av. Sjukgymnaster och idrottsläkare finns i hela branschen, från simning till fotboll.

Spelbranschen

I spelbranschen kan man lägga bet på dem som tävlar med radiostyrda produkter. Med promotions hos Unibet kan du få det enklare att satsa större summor på dessa aktiviteter.

Det finns många olika tävlingar med radiostyrda produkter. Det kan handla om att göra trick med bilar på en bana med ramper eller att tävla om att komma i mål först. Det finns också båttävlingar där uppgiften ofta är att komma i mål först. Drönare kan tävla om vilken drönare som tar bäst bilder eller som blir manövrerad på bästa möjliga sätt.

Räddningsbranschen

Självklart är hälsan och livräddning den absolut viktigaste branschen på den här listan. Drönare kan hjälpa till med att åka in i svårtillgängliga grottor där människor sitter fast och ta bilder så att räddningstjänsten får en bra överblick över situationen. I det militära är drönare också bra då de kan användas för att transportera mindre paket med förnödenheter.

Drönaren är den mest användbara radiostyrda produkten som räddningsbranschen vet om.