Radiostyrda produkter finns i stort sett hela världen. I framförallt USA är det sedan länge ett kärt nöje bland barn att leka med sina radiostyrda produkter. Oftast kan ett motorintresse uppstå hos barnet när det får styra ett fordon alldeles på egen hand. Det finns både masstillverkade radiostyrda produkter men även hemmagjorda eller modifierade köpta.

Var kan jag köpa radiostyrda produkter?

Radiostyrda produkter kan man handla både på den fysiska marknaden men även online. På den fysiska marknaden finns Teknikmagasinet, Kjell & Company, Clas Ohlson, Biltema, Jula med flera att besöka. Den populäraste radiostyrda produkten är bilen tack vare att den kan köras i princip överallt. Många föräldrar ser dessutom radiostyrda bilar som en gedigen introduktion till bilåkning och att lära känna bilens begränsningar. Även om alla aspekter för radiostyrning av bilar inte kan appliceras på verklig bilkörning så är det definitivt en bättre introduktion än att helt avstå från att köra bil med radiovågor.

När det gäller e-handel så finns samtliga av ovanstående företag representerade på nätet. Du kan alltså beställa hem det du vill ha från deras onlinebutiker. Du kan även välja att beställa från utlandet via nätet, genom till exempel Ebay eller Amazon. Vidare finns även begagnade radiostyrda produkter i Sverige hos såväl Tradera som Blocket. Lycka till!

De radiostyrda produkterna

  • Bilen. Den radiostyrda bilen är en produkt som i majoriteten av fall drivs av el och kan köras på gator, ängar, i skogen, i trädgården, på stranden eller var man nu känner att den klarar av underlaget. Oftast åker den som bäst på asfalt och som sämst i lera.
  • Båten. Den radiostyrda båten framförs naturligtvis i vatten som en vanlig båt. Det kan vara i ens eget badkar eller i kanaler, sjöar, floder och så vidare. Extra strömt vatten bör du dock undvika då risken är att båten sjunker om den spolas omkull av vågorna.
  • Drönaren. Det radiostyrda fordonets motsvarighet till helikoptern. Den här kan flyga överallt med reservationen för att man har tillstånd till det.
  • Flygplan. Radiostyrda flygplan är luftburna precis som drönare och även för dem kan tillstånd krävas.
  • Motorcyklar. Två- eller trehjuliga motorcyklar kan vara svårare att balansera än bilar vilket ger en större utmaning för operatören.